Perde Pilavı (Sofralarınıza Çok Yakışacak)
Perde Pilavı (Sofralarınıza Çok Yakışacak) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk but
- 2 su bardağı pirinç
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı çiğ badem
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kadar tarçın
Kalıbın tabanı için;
- Çiğ badem
- 2-2,5 yemek kaşığı tereyağı
Hamuru için;
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un (yarım bardak fazla daha olabilir denetimli ekleyin)
- Çay kaşığının ucuyla karbonat
- 1 çay kaşığı tuz
Perde Pilavı (Sofralarınıza Çok Yakışacak) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk etini üzerini geçecek kadar su ekleyip tencerede yahut düdüklüde pişirelim.
- Sonra suyunu süzdürelim ve etini kemiğinden ayırıp didikleyelim.
- Bademi kaynar suda 15 dk bekletelim ve kabuklarını soyalım.
- Kalıbımızı yumuşak tereyağı ile yağlayalım ve bademlerden dilediğimiz üzere yerleştirip kalıbı buzdolabına kaldıralım.
- Pilav için sıvı yağ ve tereyağını tavamıza alalım erimeye başlayınca bademleri ekleyip kavuralım.
- Ardından dolmalık fıstıkları ekleyip rengi dönene dek kavuralım.
- Tuz ve baharatları ,kul üzümü ve tavuk etini ek edip karıştıralım.
- Tavuk suyunu ekleyelim orta ateşte pişirelim.
- Dinlenmeye bırakalım 15 dk sonra pilavımızı karıştıralım yapış yapış olmasın.
- Hamuru için gerekli materyalleri karıştıralım ve yumuşak bir hamur yoğuralım.
- 15 dk kadar dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru bir küçük bir büyük olarak ikiye bölelim.
- Büyük olanı merdaneyle açalım ve yağladığımız kem kalıbına yerleştirelim.
- İçerisine iç pilavı dökelim ve düzeltelim.
- Diğer hamuruda açıp pilavın üzerini kapatalım.
- Isıtılmış 190 derecelik fırında 30-35 dk pişirelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun 👌👌💯💯🤗🤗🌺🌷.
Perde Pilavı (Sofralarınıza Çok Yakışacak) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















