Perde Pilavı (Porsiyonluk)
Perde Pilavı (Porsiyonluk) Tanımı İçin Malzemeler
Perde hamur için:
Kullanılan bardak ölçüsü 200 ml klasik
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
Pilav için:
- 2 adet büyük uzunluk tavuk but
- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağından bir parmak eksik kuş üzümü
- 1 su bardağından bir parmak eksik çiğ badem
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 kesme şeker
- 3-4 damla limon suyu
- Tuz
- Karabiber
Kalıpların tabanı için
- Zeytinyağı
- Badem
Perde Pilavı (Porsiyonluk) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk butlar uygun bir tencerede üzerini kapatacak kadar su ile haşlanır.Çok fazla ezilmemesine ihtimam gösterilir.
- Tavuklar piştikten sonra sudan çıkarılıp soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra etler küçük modüllere ayrılır.
- Pilav hazırlanışı; Evvel kuş üzümü ve çiğ badem farklı ayrı kaselerde sıcak su ile ıslanır.
- Uygun bir tencereye zeytinyağı orta ateşte ocağa alınır.
- Isındıktan sonra yıkanmış pirinç eklenir karıştırılır.
- 2 su bardağı tavuk suyu ek edilir.
- Tuz kesme şeker ve limon suyu eklenir.
- Suyu çekildikten sonra etler, suları dökülüp süzülen kuş üzümü ve badem ek edilir.
- Kısık ateşte karıştırılır bir-iki dk sonra ocaktan alınır dinlenmesi için bırakılır.
- Hamur için; Yumurta ,süt ,yağ ,karbonat ,tuz ve şeker karıştırılır.
- Yavaş yavaş un verilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur ve pilav fotoğraflarda görüldüğü üzere yanmaz güveç kaplarda şekillendirilerek fırına sürmeye hazır hale getirilir.
- Fırın kapları zeytinyağı ile yağlanmalı.
- Önce bademler dizilmeli sonra hamur yerleştirilmelidir.
- Önceden ısıtılmış 200° fırında 40 dk pişirilir.
- Fırınlar farklılık gösterebileceği için denetimli pişirilir.
- Fırından çıkan perde pilavlar servis tabaklarına karşıt çevirilir.
Perde Pilavı (Porsiyonluk) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














