Perde Pilavı

Perde Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 modül tavuk incik (siz 2 adet kalça but kullanabilirsiniz)
- 3 su bardağı basmati pirinç
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- Yarım çay bardağı kabuğu soyulmuş badem
- 2 çay kaşığı yeni bahar
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4,5 su bardağı tavuk suyu
Perde hamuru için;
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
Alt taban için;
- Tereyağı
- Badem
Perde Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tencereye tavuğu üzerine geçecek kadar su doldurup ocağa koyalım.
- Haşlanmaya bırakalım daha sonra pişirme kabına tereyağ sürelim.
- Bademleri dilediğimiz üzere dizelim.
- Dondurucu da bekletelim.
- Pirinci 15 dakika ılık su da bekletelim pişen tavuğun suyundan 4-5 bardak alalım.
- Pilavı için tencereye tereyağı ve sıvı yağ ek edelim.
- Eriyince bademleri ekleyip hafif kavuralım.
- Daha sonra dolmalık fıstıkları da ekleyelim biraz kavurunca yıkanmış süzülmüş pirinçi ekleyelim.
- Kuş üzümü, baharatları ekleyip tuzunu ek edelim hafif karıştırıp suyunu ekleyip kısık ateşte pişirelim.
- Perde hamuru için tüm gereçleri kaba alıp sert bir hamur yoğuralım.
- Biri küçük, biri büyük iki bezeye ayıralım.
- Küçük olanı kapak yapacağız.
- Pişen pilavı kapağını açıp hafif soğumaya bırakalım.
- Büyük bezeyi merdane ile açalım.
- Çok kalın olmamalı badem dizdiğimiz tencereye hamuru dikkatli bir biçimde yerleştirelim.
- Daha sonra pilavı, didiklenmiş tavuğu sıra sıra ekleyelim başka hamuru açıp üstüne kapatalım kenardaki fazla hamurları alıp iç kısma kıvıralım üzerine tereyağı kesimleri koyup 180 derece de 50 dakika 1 saat ortası pişirelim dilimleyip servis edelim.
- Dilerseniz küçük güveç kaplarda porsiyonluk yapabilirsiniz. Afiyet olsun 🤤.
Not: pişirdiğim fırın kabı ölçüsü 20cm. Dilerseniz kek kalıbında yapabilirsiniz.
Perde Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













