Perde Pilavı

Perde Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 modül tavuk incik (siz 2 adet kalça but kullanabilirsiniz)
  • 3 su bardağı basmati pirinç
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Yarım çay bardağı kabuğu soyulmuş badem
  • 2 çay kaşığı yeni bahar
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4,5 su bardağı tavuk suyu

Perde hamuru için;

  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

Alt taban için;

  • Tereyağı
  • Badem

Perde Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tencereye tavuğu üzerine geçecek kadar su doldurup ocağa koyalım.
  2. Haşlanmaya bırakalım daha sonra pişirme kabına tereyağ sürelim.
  3. Bademleri dilediğimiz üzere dizelim.
  4. Dondurucu da bekletelim.
  5. Pirinci 15 dakika ılık su da bekletelim pişen tavuğun suyundan 4-5 bardak alalım.
  6. Pilavı için tencereye tereyağı ve sıvı yağ ek edelim.
  7. Eriyince bademleri ekleyip hafif kavuralım.
  8. Daha sonra dolmalık fıstıkları da ekleyelim biraz kavurunca yıkanmış süzülmüş pirinçi ekleyelim.
  9. Kuş üzümü, baharatları ekleyip tuzunu ek edelim hafif karıştırıp suyunu ekleyip kısık ateşte pişirelim.
  10. Perde hamuru için tüm gereçleri kaba alıp sert bir hamur yoğuralım.
  11. Biri küçük, biri büyük iki bezeye ayıralım.
  12. Küçük olanı kapak yapacağız.
  13. Pişen pilavı kapağını açıp hafif soğumaya bırakalım.
  14. Büyük bezeyi merdane ile açalım.
  15. Çok kalın olmamalı badem dizdiğimiz tencereye hamuru dikkatli bir biçimde yerleştirelim.
  16. Daha sonra pilavı, didiklenmiş tavuğu sıra sıra ekleyelim başka hamuru açıp üstüne kapatalım kenardaki fazla hamurları alıp iç kısma kıvıralım üzerine tereyağı kesimleri koyup 180 derece de 50 dakika 1 saat ortası pişirelim dilimleyip servis edelim.
  17. Dilerseniz küçük güveç kaplarda porsiyonluk yapabilirsiniz. Afiyet olsun 🤤.

Not: pişirdiğim fırın kabı ölçüsü 20cm. Dilerseniz kek kalıbında yapabilirsiniz.

Perde Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Paçanga Böreği
Müceddere (Kilisyöresi/ Mastershef)
Un Helvası (Kahvaltıya Çayın Yanına)
Köz Meze
Bulgur Köftesi
Hello world!
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet