Perde Pilav
Perde Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 tane tavuk göğsü
- 1 çay bardağı badem
- 2 yemek kaşığı dolma fıstığı
- Tane kare biber
- 3 yemek kaşığı kuş üzümü
- Tuz
- Tereyağı
Hamur için;
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Un
Perde Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelik tavuk göğsü haşlayıp didikliyoruz .
- Pirinçi kaynamış sıcak tuzlu suda 15 dk bekletip,iyice yıkıyoruz.
- Tencereye dolma fıstığı alıp kavuruyoruz, pirinç ,kara biber ,tuz, ekleyip tavuk suyu ve biraz sıcak su ekleyip pilavı pişiriyoruz.
- Bir yandan kuş üzümü kaynar suda 3 dk bekletip süzün ve pişmiş olan pilav ekleyip karıştırın ve dinle meye bırakın.
- Badem kabuklarını alın, kaynamış suda bekleterek, akabinde hamur bütün materyalleri karıştırıp ele yapışmayan bir hamur yapın.
- 10 dk dinlendirin ve sonra bir kaşık sapı kalınlığında açın.
- Derin bir borcam olur, tepsi olur, güveç testisi olur, bakır çukur tencere olur içini tereyağı yahut margarin ile güzelce yağlayın.
- Bademleri yapıştırın, akabinde hamur içine yerleştirin, sonra pilav ve tavuk etini sıra sıra bitene kadar bırakın, en üst hamur ile kapatıp güzelce yağlayın ve fırına verin 180 derecede kızarana kadar pişirin.
Perde Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










