Penne Arabiata

Penne Arabiata Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket makarna
- 1 adet havuç
- 3 adet domates
- 1 adet domates konservesi
- 1 kırmızı biber
- 1 diş sarımsak
- 3 yaprak fesleğen
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- Yarım soğan
- Karabiber
- Kekik
- Defne yaprağı
- Biberiye
Penne Arabiata Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağımızı tencereye alalım.
- İçine küp küp doğradığımız soğanı ve sarımsağı ekleyelim ve kavuralım.
- Ardından çok ufak doğradığımız havucumuzu, kırmızı biberimizi, fesleğinimizi ve domatesi ekleyip güzelce kavuruyoruz.
- Kavurduğumuzdan emin olduktan sonra içine konservemizi boşaltıyoruz ve altını kısıyoruz ki yavaş yavaş özlensin.
- Bu sırada makarnamızı haşlamaya alıyoruz.
- Sosumuz az özlendiyse göz kararı baharatlarımızı ekliyoruz.
- Haşlanan makarnamızla karıştırıp tuzumuza bidaha bakıp tatlandırıyoruz. Afiyet olsun.
Penne Arabiata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



