Pekmezli Lokum

Pekmezli Lokum Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı dut pekmezi
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı buğday yahut mısır nişastası
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz yahut fındık
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Pekmezli Lokum Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pekmez, nişasta, su ve şekeri bir tencereye alıp çırpıcı yardımıyla kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- İyice yoğunlaşıp ağırlaşınca ceviz ve vanilyayı ekliyoruz biraz daha karıştırarak düzgünce yoğunlaşmasını sağlıyoruz.
- İstediğiniz incelik ve kalınlığa nazaran bir borcamımızı ıslatıyoruz ve süzdükten sonra karışımı borcama boşaltıp sıpatula yardımı ile her yere yayıp düzeltiyoruz.
- Bir gece buzdolabında ağzını açık bırakıp bekletiyoruz.
- Borcamı ıslattığımız için yapışma olmayacaktır. İstediğimiz biçimde keserek hindistan cevizine batırıyoruz.
- Servis tabağına alıp bir gün daha oda sıcaklığında dinlendiriyoruz.
- Kahve yahut çayın yanında ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun🌹.
Pekmezli Lokum Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




