Pekmezli İrmik Helvası

Pekmezli İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı un (ben tam buğday unu kullandım)
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı ceviz

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker

Süslemek için;

  • Fındık kırığı

Pekmezli İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti hazırlamak için tencereye süt, şeker ve suyu koyarak şeker eriyene kadar kaynatıp altını kapatalım.
  2. Ayrı bir tencerede tereyağı ve sıvı yağ eritip irmiği ve unu koyarak rengi dönüp kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. Şerbeti yavaşça dökerek daima karıştıralım.
  4. Bu esnada pekmezi ve cevizi de içine koyarak karıştırıp altını kapatalım ve demlenmesini bekleyip servis edelim.

Pekmezli İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Levrek
Fit Ispanaklı Pankek
Taze Fasulyeli Erişte Makarna
Bisküvili Kolay Tatlı
Çıtır Çıtır Kuş Yuvası
Tel Tel Ayrılan Açma Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |