Pazılı Parmak Köfte

Pazılı Parmak Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 demet pazı yaprağı
Üzeri için;
- 2 su barağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
Sos için;
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Pazılı Parmak Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulguru kaseye alalım üzerine basacak halde sıcak su ekleyip tuzunuda ek edelim bir kapak kapatalım .
- Bulgur ıslanırken pazıların saplarını keselim ,dörde bölelim, bol suda yıkayalım.
- Üzerine kaynar su dökelim, rengi dönünce alalım.
- Ardından ıslanan bulgur un ekleyelim, yoğuralım.
- Azar azar su ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayacak halinde küçük küçük kesimler alalım fotoğraftaki üzere hal verelim.
- Yaprağa saralım ,ben tekrar ikiye böldüm yapraklarımı bilginiz olsun.
- Sarma süreci bittikten sonra kaynayan suya tuz ek edelim.
- Köftemizide ekleyip bir buçuk dakika kaynatalım süzelim .
- Soğuduktan sonra servis tabağına alalım.
- Sarımsaklı yoğurt dökelim, sosumuzuda ek edip servis edelim afiyet olsun.
Pazılı Parmak Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









