Pazı Tava
Pazı Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 2 bağ pazı
- 2 adet haşlanmış patates
- 1 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı mısır unu (ben fırınlanmış un tercih ettim )
- Tuz, kırmızı biber
Pazı Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesler haşlanır, ve ezilir. Pazı yıkanır, doğranır. Kaynayan suda pazılar haşlanır.
- Soğan yemeklik doğranır. Bir kapta soğan, haşlanmış pazılar, patates, mısır unu, tuz ve kırmızı biber karıştırılır. Hazırlanan karışım tavada gerili önlü kızartılır.
Not:Pazıyı soğanla kavurup da deneyebilirsiniz. Soğanı bu biçimde kullanmış olursunuz. Afiyet olsun😊.
Pazı Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







