Pazı Sarması
Pazı Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bağ pazı
İç harcı için;
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Dolu bir yemek kaşığı ince bulgur
- Dolu bir yemek kaşığı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kuru reyhan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
Salçalı sos için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı yağ
- 1 su bardağı su
- Yarım tatlı kaşığı tuz
Pazı Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pazıların saplarını kesin ve yıkayın üstünden kaynar su dökün ve bekletin.
- Bir kapta iç harç için soğanı küp küp doğrayın ve tüm materyalleri karıştırın.
- Pazının içine kıymalı harçtan koyun kenarlarını içine katlayın ve sarın.
- Salçalı sos için tencereye biraz yağ alın ve salçayı ekleyin, üzerine yarım su bardağı suyu dökün ve sarmaları dikkatlice yerleştirin.
- Tamamını yerleştirdikten sonra kalan yarım su bardağı suyu da üzerine ekleyin.
- Kısık ateşte 20 dakika pişirin.
- Dilerseniz yoğurt ve pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Pazı Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













