Pazı Sarması

Pazı Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bağ pazı

İç harcı için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Dolu bir yemek kaşığı ince bulgur
  • Dolu bir yemek kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru reyhan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Salçalı sos için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 su bardağı su
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Pazı Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pazıların saplarını kesin ve yıkayın üstünden kaynar su dökün ve bekletin.
  2. Bir kapta iç harç için soğanı küp küp doğrayın ve tüm materyalleri karıştırın.
  3. Pazının içine kıymalı harçtan koyun kenarlarını içine katlayın ve sarın.
  4. Salçalı sos için tencereye biraz yağ alın ve salçayı ekleyin, üzerine yarım su bardağı suyu dökün ve sarmaları dikkatlice yerleştirin.
  5. Tamamını yerleştirdikten sonra kalan yarım su bardağı suyu da üzerine ekleyin.
  6. Kısık ateşte 20 dakika pişirin.
  7. Dilerseniz yoğurt ve pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Pazı Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhallebili Pasta
Döner Sandviç
Çiçek Tatlı
Şeftalili Kek
Vienna Kurabiyesi
Lorlu Biber
Hdabla | © 2025 |