Patlıcanlı Tavuk

Patlıcanlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
Patlıcanları kızartmak için;
- 2 adet patlıcan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
Tavuk sote için;
- 2 tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 kırmızı kapya biber
- 0,5 yemek kaşığı domates salçası
- 0,5 yemek kaşığı biber salçası
- 0,5 tatlı kaşığı tuz ( damak tadınıza göre)
- Karabiber
- 0,5 tatlı kaşığı kekik
- 0,5 – 1 tatlı kaşığı pul biber
- 150 ml sıcak su
Patlıcanlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alaca soyun ve küp doğrayın ( çok küçük doğramayın ezilmesin) tuzlu suda 20 dk bekletip süzüp kurulayın.
- Yağlı kağıtlı tepsiye yayın ve üzerine zeytinyağ gezdirip karıştırın.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20-25 dakika kızartın.
- Tavuk sote; sıvıyağını kızdırın ve küp doğranmış tavukları yüksek ateşte karıştırarak kavurun.
- Tereyağını ve sarımsağıda ekleyip devam kavurun.
- Kapya biberide ekleyip kavurmaya devam edin.
- Salçayı ve baharatlarıda ekleyip kısaca devam kavurun.
- Sıcak suyu ve kızarmış patlıcanlarıda ekleyin.
- Dikkatlice kısaca karıştırın ( fazla karıştırmayın ezilmesin).
- Kaynayınca kapağı kapalı kısık ateşte 15 dakika pişirin. Biraz dinlendirin sonra afiyet olsun 🌺🤍.
Patlıcanlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
