Patlıcanlı Tavuk

Patlıcanlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

Patlıcanları kızartmak için;

  • 2 adet patlıcan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ

Tavuk sote için;

  • 2 tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 0,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 0,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 0,5 tatlı kaşığı tuz ( damak tadınıza göre)
  • Karabiber
  • 0,5 tatlı kaşığı kekik
  • 0,5 – 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 150 ml sıcak su

Patlıcanlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alaca soyun ve küp doğrayın ( çok küçük doğramayın ezilmesin) tuzlu suda 20 dk bekletip süzüp kurulayın.
  2. Yağlı kağıtlı tepsiye yayın ve üzerine zeytinyağ gezdirip karıştırın.
  3. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20-25 dakika kızartın.
  4. Tavuk sote; sıvıyağını kızdırın ve küp doğranmış tavukları yüksek ateşte karıştırarak kavurun.
  5. Tereyağını ve sarımsağıda ekleyip devam kavurun.
  6. Kapya biberide ekleyip kavurmaya devam edin.
  7. Salçayı ve baharatlarıda ekleyip kısaca devam kavurun.
  8. Sıcak suyu ve kızarmış patlıcanlarıda ekleyin.
  9. Dikkatlice kısaca karıştırın ( fazla karıştırmayın ezilmesin).
  10. Kaynayınca kapağı kapalı kısık ateşte 15 dakika pişirin. Biraz dinlendirin sonra afiyet olsun 🌺🤍.

Patlıcanlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fincan Poğaçası
Güveçte Et Yemeği
Köz Kırmızı Biber Turşusu
Kabardıkça Kabaran Pudingli Yumuşacık Kek (Videolu)
Çıtır Kalamar
Aile Toplantısı
Hdabla | © 2025 |