Patlıcanlı Pirinç Pilavı

Patlıcanlı Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç (250 ml bardak ölçüsü)
  • 1 küçük kase kızartılmış patlıcan
  • 1 küçük kase haşlanmış nohut
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı tavuk ya da et suyu
  • Birkaç damla limon suyu
  • 1 adet küp şeker

Patlıcanlı Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanı kızartalım, benim yazdan hazırladığım difriz de kızartılmış patlıcanım vardı onu kullandım yoksa 2 adet patlıcanı küp küp doğrayıp kızartabilirsinz.
  2. Pirinçi nişastası gidene kadar yıkayın sıcak suda 20 dk bekletin.
  3. Süzün soğuk sudan geçirin.
  4. Tencereye yağları atın nohutu ekleyip bir iki cins karıştırın süzülmüş pirinçi ek edip kavurun,şekeri ve limon suyunu verin.
  5. Patlıcanı ekleyin tuzunu verin.
  6. Pirinç ölçü bardağınizla tavuk suyuna bir su bardağı daha kaynar su ekleyip tencere ek edin.
  7. 10 dk yüksek ateşte suyunu çekmeye başladığında orta ateşte pişirin.
  8. Tamamen suyunu çekince ocağın altını kapatın ve pilav demini aldıktan sonra servis edebilirsiniz üüfffflemeden yemeyi unutmayın 🤗 sevgiler ❤️.

Patlıcanlı Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Deniz Börülcesi (Yıldızlı Lezzet)
Strawberry Muffin
Lor Peynir Dolgulu Biber Kızartması
Milk Tea
Havuçlu Semizotu
Armutlu Havuçlu Yoğurt Püresi
Hdabla | © 2025 |