Patlıcanlı Milföylü Börek
Patlıcanlı Milföylü Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket milföy hamuru
- 3 adet patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet kapya biber
- 2 adet domates
- Yarım çay bardağına yakın zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörekotu
Patlıcanlı Milföylü Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavanın içine küp küp doğradığımız soğanları alalım, üzerine zeytinyağını dökelim ve kavuralım.
- Üzerine de küp küp doğradığımız kapya biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Küp küp doğradığımız patlıcanlarıda ekleyip kavuralım kısık ateşte 10 dakika pişsin kapağı kapalı biçimde. (patlıcanları tuzlu suda bekletelim acısı gitsin diye. )
- Sonra doğradığımız domatesi ekleyelim.
- Tuz, salça ve baharatını ekleyip 10 dakika daha pişirdik cilt sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Milföy hamurlarımızın üzerine 1 er yemek kaşığı harcımızdan koyalım.
- Karşılıklı gelecek halde kapatıp karşıt çevirelim.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Hepsini bu halde bitirelim.
- Sonra üzerine yumurta sarısı sürelim.
- Susam yada çörek otu serpelim.
- 200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. 15 adet milföy çıktı benim bu yaptığımdan.
- Sıcak sıcak servis yapalım.Afiyet olsun.
Patlıcanlı Milföylü Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















