Patlıcanlı Milföylü Börek

Patlıcanlı Milföylü Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • Yarım çay bardağına yakın zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu

Patlıcanlı Milföylü Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavanın içine küp küp doğradığımız soğanları alalım, üzerine zeytinyağını dökelim ve kavuralım.
  2. Üzerine de küp küp doğradığımız kapya biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Küp küp doğradığımız patlıcanlarıda ekleyip kavuralım kısık ateşte 10 dakika pişsin kapağı kapalı biçimde. (patlıcanları tuzlu suda bekletelim acısı gitsin diye. )
  4. Sonra doğradığımız domatesi ekleyelim.
  5. Tuz, salça ve baharatını ekleyip 10 dakika daha pişirdik cilt sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  6. Milföy hamurlarımızın üzerine 1 er yemek kaşığı harcımızdan koyalım.
  7. Karşılıklı gelecek halde kapatıp karşıt çevirelim.
  8. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  9. Hepsini bu halde bitirelim.
  10. Sonra üzerine yumurta sarısı sürelim.
  11. Susam yada çörek otu serpelim.
  12. 200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. 15 adet milföy çıktı benim bu yaptığımdan.
  13. Sıcak sıcak servis yapalım.Afiyet olsun.

Patlıcanlı Milföylü Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ramazan Pidesi
Salatalık Turşusu
Patatesli Airfriyer Böreği
Leblebi Kremalı Kurabiye
Ayvalık Tostu
Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi
Hdabla | © 2025 |