Patlıcanlı Midye Börek
Patlıcanlı Midye Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet orta uzunluk patlıcan
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 3 adet yufka
İç sos için:
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Patlıcanlı Midye Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları yıkayıp kabuklarını soyup rende ile rendeliyoruz.
- Kabın içerisine su ve tuz ekleyip patlıcanları bekletiyoruz.
- Tavaya yağımızı alıp küçük küçük doğranmış soğanı ekleyip rengi dönene denk pişiriyoruz.
- Salçayı ekleyip bir iki dakika kavurup suyunu döküp elimizle sıktığımız patlıcanları ekleyip, baharatlarını ekleyip suyunu da ek edip kapağını kapatın 5 dakika kadar orta ateşte pişiriyoruz.
- Pişen patlıcanı daha çabuk soğuması için diğer bir kaba aktarıp soğumasını bekliyoruz.
- Ayrı bir kapta yufkalara sürülecek olan sosumuzu hazırlıyoruz.
- Yufkamızı dörde bölüyoruz.
- Daha küçük bölmek isterseniz formu hoş olmaya bilir.
- Uçlardan birleştirip kenarları birbiri üzerine gelecek formda düzeltip harcımızı yerleştirip sarıyoruz.
- En son olarak yumurtamızı sürüp, evvelce ısıtılmış 180° fırında 20-30 dakikaya yakın denetimli olarak pişiriyoruz.
- Buzluğa atmak isterseniz de pişirip soğuduktan sonra poşetleyip buzluğa atıp yemek istediğinizde ister bekleyerek isterseniz de mikrodalga/ fırında ısıtabilirsiniz.
Patlıcanlı Midye Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













