Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • Tuz

İsteğe nazaran;

  • Tereyağ
  • Baharatlar
  • Yeşil biber

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru yıkayın.
  2. Domatesler ve patlıcan küp küp doğranır.
  3. Tencerede yağda domatesler kavrulur, üzerine patlıcanda koyulup biraz da ikisi kavrulur.
  4. Kavrulan domates ve patlıcanın üzerine yıkamış olduğunuz bulgur koyulur biraz kavrulur.
  5. Üzerine kaynamış su eklenip, kapağı kapatılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  6. Suyunu çekince kapağını çabucak açmayın bulgurlar buharında kalsın biraz. Daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun.

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Pancarlı Roka Salatası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğan Dolması
3 Malzemeli Kuru Domates Mezesi
Karnabahar Mantı (8+ Ay)
Hurmalı, İncirli Ve Cevizli Toplar
Parmak Isırtan Mantar Kavurma
Gözleme Tarifi
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.