Patlıcanlı Börek

Patlıcanlı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 4 adet patlıcan
  • 2 âdet kapya biber
  • 3 adet yeşil dolmalık biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet büyük uzunluk domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım su bardağı sıvı yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Sos için:

  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 50 gram eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke

Üzeri için:

  • Kalan sos
  • 1 adet yumurta
  • Susam

Patlıcanlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcı için, patlıcanlı soyup küp küp doğrayın ve 20 dakika tuzlu suda bekletin.
  2. Soğan, domates ve biberleri küçük doğrayın.
  3. Tavada sıvı yağı ısıtıp soğanı kavurun.
  4. Biberleri ekleyip 5 dakika kavurun.
  5. Salça ek edip bir kaç dakika kavurun.
  6. Domates ve baharatları ekleyin bir kaç dakika kavurun.
  7. Patlıcanları ekleyin 20-25 dakika kapağı kapatıp pişirin.
  8. Sos için, derin bir kaseye bütün gereçleri ekleyip karıştırın.
  9. Yufkaları ortadan ikiye kesin, üzerine fırça yardımıyla sosu sürün, patlıncanlı harcı yerleştirin ve rulo halinde sarın.
  10. Sardığımız yufkaları fırın tepsisine ortadan başlayarak sarmal halinde yerleştirin.
  11. Kalan sosa yumurta ekleyip karıştırın ve böreğin üzerine sürün.
  12. Üzerine susam serpin.
  13. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 50 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Patlıcanlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Açma Tarifi (Tam Ölçülü)
Köfteli Mantar Dolması Tarifi
Trabzon Çikolatası
Tepsi Kek
Sütlü Kadayıf
Yağlı Pide ( Çanakkale Usulü)
Hdabla | © 2025 |