Patlıcanlı Börek
Patlıcanlı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 4 adet patlıcan
- 2 âdet kapya biber
- 3 adet yeşil dolmalık biber
- 1 adet soğan
- 1 adet büyük uzunluk domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Sos için:
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 50 gram eritilmiş tereyağı
- 2 yemek kaşığı sirke
Üzeri için:
- Kalan sos
- 1 adet yumurta
- Susam
Patlıcanlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcı için, patlıcanlı soyup küp küp doğrayın ve 20 dakika tuzlu suda bekletin.
- Soğan, domates ve biberleri küçük doğrayın.
- Tavada sıvı yağı ısıtıp soğanı kavurun.
- Biberleri ekleyip 5 dakika kavurun.
- Salça ek edip bir kaç dakika kavurun.
- Domates ve baharatları ekleyin bir kaç dakika kavurun.
- Patlıcanları ekleyin 20-25 dakika kapağı kapatıp pişirin.
- Sos için, derin bir kaseye bütün gereçleri ekleyip karıştırın.
- Yufkaları ortadan ikiye kesin, üzerine fırça yardımıyla sosu sürün, patlıncanlı harcı yerleştirin ve rulo halinde sarın.
- Sardığımız yufkaları fırın tepsisine ortadan başlayarak sarmal halinde yerleştirin.
- Kalan sosa yumurta ekleyip karıştırın ve böreğin üzerine sürün.
- Üzerine susam serpin.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 50 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Patlıcanlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















