Patlıcanlı Biberli Poğaça
Patlıcanlı Biberli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşık tuz
- Aldığı kadar un (yumuşak hamur olacak)
- 100 gram yumuşak tereyağ
İçi için;
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 közlenmiş patlıcan
- Tuz
- Karabiber
- Kaşar dilimleri
Üstü için;
- 1 çay bardak su
- 1 yemek kaşığı pekmez
- Susam
Patlıcanlı Biberli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce hamuru yapıyoruz. Tereyağ ve un hariç materyaller karıştırılır.
- Un yavaşça eklenir ele yapışan bir hamur elde edilir.
- En son tereyağ eklenerek hamur toparlanır. Mayalanmaya bırakılır.
- İç harcı için. Soğan küçük doğranır az yağda kavrulur.
- İçine biberler eklenir kavrulur.
- Domates eklenir. Kavrulur.
- Salça ve patlıcan eklenir bi kaç çeşit çevrilir.
- Baharatları atılır. Altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
- Ceviz büyüklüğünde paracalar koparılır.
- Yuvarlak olarak açılır.
- İçine harç konur yuvarlak yapılır önde pekmezli suya sonra susam.
- Batırılır tepsiye dizilir 180 derece fırında pişirilir.
- İki tepside pişirme yapılırsa haller bozulmaz.
- Ben bi tepside yaptım mayalanınca şişip yapıştılar birbirlerine.
Patlıcanlı Biberli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







