Patlıcan Yemeği
Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 adet patlıcan
- 200 gram kıyma
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet orta uzunluk kapya biber
- 3 adet domates rendelenmiş yada sos
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığından az tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığından az karabiber
- 1 su bardağı su
Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hazırlanışı patlıcanları alacalı soyup tam tabanından olmayacak biçimde dilimleyin acı suyu çıkması için tuzlu suda yarım saat kadar bekletin, daha sonra kurulayın.
- Büyük uygun bir tavaya sıvı yağ ek edin, patlıcanları önlü gerili kızartıp kenara alın.
- Aynı tavanın içine iri doğranmış biberleri ek edip kızartıp, kenara alın.
- Aynı tavanın içine kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavurun, üzerine doğranmış soğan ve sarımsakları ek edip, güzelce kavurun salçayı ekleyip kavurun domates sosunu ekleyip kavurun, baharatlarını ek edip, karıştırın.
- Üzerine bir su bardağı su ekleyin kaynamaya başlayınca üzerine patlıcanları sıralayın, kızarmış biberleri ek edip kısık ateşte 20 dakika pişirin. İstediğiniz formda servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun 👌👌👌
Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















