Patlıcan Yemeği
Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 3 bardak su (patlıcanı bekletmek için)
Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanlarımızı küp küp doğruyoruz ve 3 bardak suya 1 tatlı kaşığı tuz atıp 15 dakika bekletiyoruz.
- Soğan,biber ve domateslerimizi küçük küçük doğruyoruz ve zeytinyağımızı ekleyip ocakta kavuruyoruz.
- Renkleri dönünce salçamızı ekleyip kavuruyoruz ve baharatlarımızı ekliyoruz.
- Patlıcanlarımızı yıkıyoruz ve tencereye ekliyoruz ,5 dk kavuruyoruz ve ocağımızın altını kısıyoruz.
- Tenceremizin kapağını kapatıyoruz ve kendi suyunda pişmeye bırakıyoruz.
- 40-50 dk pişen patlıcanlarımız yemeye hazırdır deneyeceklere afiyet olsun.
Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









