Patlıcan Sarma Kebabı
Patlıcan Sarma Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- Tuz
- Sıvı yağ
Kıymalı harç için;
- 350 gr. kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 3-4 adet sivri biber
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Üstüne;
- 2 yemek kaşığı salça ve su
Patlıcan Sarma Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlar alacalı soyulup, tuzlu suda bekletilir. Patlıcanlar süzülür yağlı kağıt serili tepsiye dizilip üstleri zeytinyağı ile yağlanır fırına sürülür.
- Kıyma robottan çekilmiş kapya biber, sivri biber, soğan, sarımsak karıştırılır tuz ve baharatları eklenir.
- Fırından çıkan patlıcanların üstüne birer kaşık kıymalı harçtan konur ve yayılır.
- Patlıcanlar fotoğrafta görüldüğü üzere sarılır borcama dizilir üzerine salçalı sos yapılır.
- 180-200°’de 1 saate yakın pişirilir.
Patlıcan Sarma Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















