Patlıcan Sarma Kebabı

Patlıcan Sarma Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz

Domates sosu için;

  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Patlıcan Sarma Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlarımızı uzunlamasına keselim ve tuzlu suda 10 dakika kadar bekletelim.
  2. Yıkayıp kuruladıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim.
  3. Üzerlerine yağ gezdirip 200 derecelik fırınımızda 20 dakika kadar fırınlayalım.
  4. Soğan,sarımsak,maydanoz,kırmızı ve yeşil biberimizi rondoya alıp çekelim.
  5. Kıymayı bir kaba alıp üzerine bu karışımı ve baharatlarımızı ekleyip güzelce yoğuralım.
  6. Patlıcanlarımızın içerisine bu harçtan koyup rulo formunda sararak çöp şişle dilediğiniz ölçüde sabitleyip fırın kabımıza alalım.
  7. Sosu için tenceremize yağımızı,domates rendesi ve salçayı alarak kavuralım, üzerine su ve tuzu ek ederek bir taşım kaynatalım.
  8. Hazırladığımız sosu patlıcanlarımızın üzerine gezdirip evvelden ısıttığımız 200 derecelik fırınımızda 30-35 dakika pişirelim.
  9. Patlıcan sarma kebabımız servise hazır👩🏻‍🍳 afiyet olsun 😋.

Patlıcan Sarma Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domatesli Pirinç Pilavı (Videolu)
Erişteli Yoğurtlu Yeşil Mercimek Çorbası
Patatesli Domatesli Kahvaltılık Tarif
Bahar Pilavı (Enginarlı)
Tahinli Kurabiye
Bol Yeşillikli Kısır
Hdabla | © 2025 |