Patlıcan Sarma Kebabı
Patlıcan Sarma Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 tutam maydanoz
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
Domates sosu için;
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Sıvı yağ
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
Patlıcan Sarma Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlarımızı uzunlamasına keselim ve tuzlu suda 10 dakika kadar bekletelim.
- Yıkayıp kuruladıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim.
- Üzerlerine yağ gezdirip 200 derecelik fırınımızda 20 dakika kadar fırınlayalım.
- Soğan,sarımsak,maydanoz,kırmızı ve yeşil biberimizi rondoya alıp çekelim.
- Kıymayı bir kaba alıp üzerine bu karışımı ve baharatlarımızı ekleyip güzelce yoğuralım.
- Patlıcanlarımızın içerisine bu harçtan koyup rulo formunda sararak çöp şişle dilediğiniz ölçüde sabitleyip fırın kabımıza alalım.
- Sosu için tenceremize yağımızı,domates rendesi ve salçayı alarak kavuralım, üzerine su ve tuzu ek ederek bir taşım kaynatalım.
- Hazırladığımız sosu patlıcanlarımızın üzerine gezdirip evvelden ısıttığımız 200 derecelik fırınımızda 30-35 dakika pişirelim.
- Patlıcan sarma kebabımız servise hazır👩🏻🍳 afiyet olsun 😋.
Patlıcan Sarma Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















