Patlıcan Sarma

Patlıcan Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 300 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Toz kırmızı biber
- Mor reyhan
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı su
- Tuz
Servis için (opsiyonel);
- Yoğurt
- Maydanoz
Patlıcan Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlar düzgün kayıp şeritler halinde ince ince keselim. Ve yağda kızartalım.
- Karıştırma kabına tüm materyalleri alıp düzgünce yoğuralım.
- Patlıcanların içine hazırlamış olduğumuz kıyma harcını ince bir katman halinde yayalım ve sıkıca saralım. (patlatmamaya itina gösterelim).
- Sarmış olduğumuz patlıcanları fırınlayacağımız tepsiye dizelim.
- Üzerine salça sosu gezdirelim.
- Üzerine ıslatmış olduğumuz yağlı kağıdı kaplayalım ve evvelden ısıtılmış 200 derece fırına atalım.
- 25 dakika pişirdikten sonra üzerine açıp biraz kızarmasını sağlayalım. Ve afiyetle yiyelim.
- Yoğurt ile servis edilir maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.
Patlıcan Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

