Patlıcan Sarma

Patlıcan Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan

İç materyali için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet ortaboy kapya biber
  • 1 adet çarliston yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon

Sosu için ;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 300 ml sıcak su

Servis ederken;

  • 1 kase sarımsaklı yoğurt

Patlıcan Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanları uzun ince şeritler halinde kesip tuzlu suda bekletin acı suyu çıksın.
  2. Daha sonra patlıcanların suyunu süzüp pak suyla yıkayıp kurulayın fırın kağıdı serili tepsiye dizip üzerlerine önlü gerili tuz serpiştirip bir fırça ile önlü gerili zeytinyağ sürüp fırında hafif kızarana kadar pişirin.
  3. İç harcı için zerzevatları rondodan düzgünce çekip suyunu sıkın kıymanın üzerine ek edin baharatlarını ekleyin güzelce yoğurun.
  4. Kıymanız yağlı değilse iki yemek kaşığı sıvı yağ ek edin.
  5. Fırından çıkan patlıcanlar hafif soğuyunca iç harcından patlıcanların üzerine sürün ve rulo formunda sarıp çöp şişlere dizip fırın kabına yerleştirin.
  6. Salçalı sosunu güzelce karıştırın ve patlıcanların üzerine gezdirin evvelce ısıtılmış 180 derece fırına verin 20-25 dakika pişirin servis ederken sarımsaklı yoğurt ve pilav eşliğinde servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋.

Patlıcan Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lavaş
Az Malzemeli Sıvıyağlı Kurabiye
Kahvaltılık Mini Bazlama
Kabak Tatlısı
Kıyır Kıyır Poğaça
Enfes Kızılcık Şerbeti
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet