Patlıcan Sarma

Patlıcan Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
İç materyali için;
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet ortaboy kapya biber
- 1 adet çarliston yeşil biber
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
Sosu için ;
- 1 yemek kaşığı salça
- 300 ml sıcak su
Servis ederken;
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
Patlıcan Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları uzun ince şeritler halinde kesip tuzlu suda bekletin acı suyu çıksın.
- Daha sonra patlıcanların suyunu süzüp pak suyla yıkayıp kurulayın fırın kağıdı serili tepsiye dizip üzerlerine önlü gerili tuz serpiştirip bir fırça ile önlü gerili zeytinyağ sürüp fırında hafif kızarana kadar pişirin.
- İç harcı için zerzevatları rondodan düzgünce çekip suyunu sıkın kıymanın üzerine ek edin baharatlarını ekleyin güzelce yoğurun.
- Kıymanız yağlı değilse iki yemek kaşığı sıvı yağ ek edin.
- Fırından çıkan patlıcanlar hafif soğuyunca iç harcından patlıcanların üzerine sürün ve rulo formunda sarıp çöp şişlere dizip fırın kabına yerleştirin.
- Salçalı sosunu güzelce karıştırın ve patlıcanların üzerine gezdirin evvelce ısıtılmış 180 derece fırına verin 20-25 dakika pişirin servis ederken sarımsaklı yoğurt ve pilav eşliğinde servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋.
Patlıcan Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









