Patlıcan Salatası

Patlıcan Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- ️3 adet patlıcan
- ️2 adet kırmızı sivri biber
- ️1 adet sarımsak
- ️1 adet soğan (doğranmış)
- ️Yarım demet maydanoz (kıyılmış)
- ️5 yemek kaşığı zeytinyağı
- ️2 çay kaşığı sirke
- ️1 çay kaşığı tuz
️Süslemek için;
- Safran
Patlıcan Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcan ve biberleri bıçakla delin. Sarımsağı alüminyum kağıtla sarın. Tüm zerzevatları bir fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 250° fırında daima çevirerek yaklaşık 30 dakika közleyin. Közlendikten sonra soğutun ve kabuğunu soyun.
- Tüm zerzevatları küçük küçük doğrayıp bir kaseye koyun.
- Sarımsağı alüminyum folyodan çıkarın ve doğranmış sebzelerin üzerine bastırın. Artık üzerine zeytinyağ yağ gezdirin. Sirkeyi ve tuzu içine döküp karıştırın. Dilerseniz safranla üzerini süsleyebilirsiniz.
Patlıcan Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













