Patlıcan Oturtma (Ocakta)
Patlıcan Oturtma (Ocakta) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 tane patlıcan
- 1 baş büyükçe soğan
- 7 diş sarımsak
- 4 tane yeşil biber
- 3 tane domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 300 gram kıyma
- Karabiber
- Tuz
- 1.5 su bardağı kaynar su
- 1 tane kesme şeker
Patlıcan Oturtma (Ocakta) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcan oturtmaya fırındada yaparım fakat ocaktada kısa müddette pişer çok hoş ve lezzetli olur.
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı ocağa alalım, soğanı yemeklik doğrayalım, sarımsakları doğrayalım, kısık ateşte kavurup kıymayı ekleyelim .
- Suyunu bırakıp çektiğinde 1 yemek kaşığı salçayı ve tuzu biberi ekleyelim biriki çevirip altını kapatalım.
- Patlıcanları alacalı soyup yıkayıp kurulayalım başparmak kadar doğrayalım.
- Biberleri yıkayıp kurulayalım, boydan4’e keselim kızdırılmış sıvı yağda evvel patlıcanları sonra biberleri hafif canlı kalacak biçimde kızartalım fazla yağını alması için bir havlu kağıt üzerine alalım.
- Pişireceğimiz kaba (tava olursa düzgün olur) alalım yayalım ,kıymalı harcıda üzerine yayıp biberleri ve doğranmış domatesleri ekleyelim.
- 1. 5 su bardağı kaynar suya 1 tane kesme şeker ekleyip karıştırıp yemeğin kenarından koyalım .
- Kapağını kapatıp kısık ateşte 15-20 dakika pişirelim üzerine bol kıyılmış maydanoz serpip servis edelim.
- Yanında bol sarımsaklı pulbiberli sumaklı cacık(tarifi sayfamda bulabilirsiniz) yada ayran çok yakışır 🥰afiyetle.
Patlıcan Oturtma (Ocakta) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









