Patlıcan Oturtma (Lokum Gibi, Yağ Çekmeyen)

Patlıcan Oturtma (Lokum Üzere, Yağ Çekmeyen) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet orta uzunluk patlıcan
  • 3 adet orta uzunluk domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 büyük soğan
  • 500 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 3 çay kaşığı tuz

Patlıcan Oturtma (Lokum Üzere, Yağ Çekmeyen) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlarımızı alacalı soyup 10 dakika tuzlu suda bekletelim, şayet patlıcanlarınız acı değilse bekletmeyebilirsiniz.
  2. Sonrasında tavada ayçiçek yağını kızdırıp patlıcanları bütün olarak kızartalım. (diğer tanımlarda patlıcan dilimlenerek kızartıldığı için çok yağ çekmektedir, şayet bütün olarak kızartırsanız patlıcanlarınızın yağ çekmediğini göreceksiniz).
  3. Kızaran patlıcanları bir kenara alalım soğumasını bekleyelim, patlıcanlar kızarırken de kıymalı harcınızı hazırlayabilirsiniz.
  4. Ayrı bir tavaya yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsakları alıp yağda kavuralım, çok öldürmeden üzerine kıymayı ekleyelim kavurmaya devam edelim, kıyma kavrulmaya yakın üzerine biberleri ekleyelim ( biberleri sonradan ekliyoruz zira yemeğin içinde kavrulup çok ölmesini istemiyoruz),
  5. Biberlerden sonra domatesleri de ekleyip kavurmaya devam edelim, üzerine baharatları ve tuzu ekleyelim, salçaları ekleyelim.
  6. Tüm materyaller karışıp özdeşleşince üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim ve harcımızı sulandıralım.
  7. Yaklaşık 10 dakika pişirip altını kapatalım.
  8. Kızarttığımız patlıcanları halka halinde dilimleyip borcama dizelim.
  9. Damak tadınıza nazaran patlıcanların üzerine biraz tuz serpebilirsiniz, akabinde üzerine kıymalı harcımızı dökelim.
  10. 200 derece fırında 20-25 dakika pişirelim, fırınınızın performansına nazaran şayet üzeri kızarmamışsa sonrasında 5-10 dakika 250 dereceye alabilirsiniz.
  11. Fırından aldığımız yemeğimizi tercihen yanında cacık ve pirinç pilavıyla servis edelim.
  12. Lokum üzere yumuşacık patlıcanları ve yağ çekmemesiyle favori tanımınız bundan sonra bu olacak. Herkese afiyet olsun!.

Patlıcan Oturtma (Lokum Üzere, Yağ Çekmeyen) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ağlayan Pasta
Zeytinyağlı Brioche
5 Dakika Poğaçası (Kıyır Kıyır Mayasız )
Sumaklı, Domatesli, Zeytinyağlı Biber Dolması
Kuşkonmaz Yatağında Tava Somon
Waffle
Hdabla | © 2025 |