Patlıcan Oturtma

Patlıcan Oturtma Tanımı İçin Malzemeler

  • 6- 7 adet patlıcan
  • 250- 300 gram dana kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet domates
  • 2 adet patates
  • 1 diş sarımsak
  • Dilerseniz baharat
  • (üstünü süslemek için sivri biber yahut domates kullanabilirsiniz)

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Patlıcan Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyup kızartıyoruz.
  2. Patatesleri küp küp doğrayıp kızartıyoruz.
  3. Bu esnada salça soğan ve sarımsağı yağda kavuruyoruz.
  4. Küçük küçük doğranmış etleri ekleyip kavuruyoruz.
  5. Fırın tepsisine bi kat kızarmış patlıcanları diziyoruz.
  6. Üstüne et harcımızı yayıyoruz bi kat daha kızarmış patlıcan diziyoruz.
  7. Borcam yahut fırın tepsinizin boyutuna nazaran bi kat daha yapabilirsiniz.
  8. Sos tavamıza salça ve sıcak suyu alıp salçayı açıyoruz. Tuzunu ekliyoruz.
  9. Salçalı suyu her yerine eşit döküyoruz.
  10. 250 derecede pişirdim. Fırınınıza nazaran pişme sürenizi ayarlayabilirsiniz. Zati kızarmış ve kavrulmuş eserler olduğu için çok pismelerine gerek yok özdeşleşmesi kâfi olacaktır. Afiyet olsun.

Patlıcan Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Maydanozlu Dereotlu Krep
Cupcake
Mayalı Pizza Çörekler
Kahvaltılık Yulaf Bowl Tarifi
Somon Sandviç
Muhallebili Petibör Pasta
Hdabla | © 2025 |