Patlıcan Oturtma
Patlıcan Oturtma Tanımı İçin Malzemeler
- 6- 7 adet patlıcan
- 250- 300 gram dana kuşbaşı
- 1 adet kuru soğan
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet domates
- 2 adet patates
- 1 diş sarımsak
- Dilerseniz baharat
- (üstünü süslemek için sivri biber yahut domates kullanabilirsiniz)
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı salça
- 2.5 su bardağı sıcak su
- Tuz
Patlıcan Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup kızartıyoruz.
- Patatesleri küp küp doğrayıp kızartıyoruz.
- Bu esnada salça soğan ve sarımsağı yağda kavuruyoruz.
- Küçük küçük doğranmış etleri ekleyip kavuruyoruz.
- Fırın tepsisine bi kat kızarmış patlıcanları diziyoruz.
- Üstüne et harcımızı yayıyoruz bi kat daha kızarmış patlıcan diziyoruz.
- Borcam yahut fırın tepsinizin boyutuna nazaran bi kat daha yapabilirsiniz.
- Sos tavamıza salça ve sıcak suyu alıp salçayı açıyoruz. Tuzunu ekliyoruz.
- Salçalı suyu her yerine eşit döküyoruz.
- 250 derecede pişirdim. Fırınınıza nazaran pişme sürenizi ayarlayabilirsiniz. Zati kızarmış ve kavrulmuş eserler olduğu için çok pismelerine gerek yok özdeşleşmesi kâfi olacaktır. Afiyet olsun.
Patlıcan Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









