Patlıcan Oturtma
Patlıcan Oturtma Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet büyük bostan patlıcan
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Pul biber
İç harcı için;
- 400 gram tavuk göğsü
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet ortaboy soğan
- 2 diş sarımsak rendelenmiş
- 2 adet domates yada domates sosu
- 1 er çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Çeyrek çay bardağı su
- 1 kase rendelenmiş kaşar
Sosu için;
- 1 küçük çay bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığından az salça
Patlıcan Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hazırlanışı patlıcanları ortadan ikiye bölüp iç kısımlarına çapraz olacak halde çizikler atıp fırın kağıdı serili tepsiye dizin.
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağ ile baharatları karıştırıp patlıcanların üzerine çokça sürüp evvelden ısıtılmış 190 derece fırında patlıcanlar yumuşayınca kadar 25 dakika kadar pişirin.
- Bu ortada iç harcı için uygun bir tavaya beş yemek kaşığı sıvı yağ ek edin ısınınca küçük küçük doğranmış tavuk etlerini ek edip rengi dönene kadar kavurun.
- Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ek edip kavurun.
- Üzerine domates sosunu ekleyip kavurun baharatlarını ek edip karıştırın çeyrek çay bardağı suyu ek edip iki üç dakika pişirin bir avuç içi kadar kaşar peyniri ekleyip karıştırıp ocaktan alın.
- Fırından çıkan patlıcanların iç kısımlarını bir çatal ile bastırın üzerine tavuklu harçtan çokça ek edip üzerine kalan kaşar peynirinden çokça ekleyin uygun bir fırın kabına yerleştirin.
- Sosu için gerekli gereçleri karıştırıp tepsiye döküp sıcak fırına verin kaşar peyniri hafif kızarana kadar 15-20 dakika pişirin ince kıyılmış maydanoz serpiştirip servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun 👌.
Patlıcan Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















