Patlıcan Oturtma

Patlıcan Oturtma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük bostan patlıcan
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağ
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

İç harcı için;

  • 400 gram tavuk göğsü
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet ortaboy soğan
  • 2 diş sarımsak rendelenmiş
  • 2 adet domates yada domates sosu
  • 1 er çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Çeyrek çay bardağı su
  • 1 kase rendelenmiş kaşar

Sosu için;

  • 1 küçük çay bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığından az salça

Patlıcan Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hazırlanışı patlıcanları ortadan ikiye bölüp iç kısımlarına çapraz olacak halde çizikler atıp fırın kağıdı serili tepsiye dizin.
  2. Çeyrek çay bardağı zeytinyağ ile baharatları karıştırıp patlıcanların üzerine çokça sürüp evvelden ısıtılmış 190 derece fırında patlıcanlar yumuşayınca kadar 25 dakika kadar pişirin.
  3. Bu ortada iç harcı için uygun bir tavaya beş yemek kaşığı sıvı yağ ek edin ısınınca küçük küçük doğranmış tavuk etlerini ek edip rengi dönene kadar kavurun.
  4. Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ek edip kavurun.
  5. Üzerine domates sosunu ekleyip kavurun baharatlarını ek edip karıştırın çeyrek çay bardağı suyu ek edip iki üç dakika pişirin bir avuç içi kadar kaşar peyniri ekleyip karıştırıp ocaktan alın.
  6. Fırından çıkan patlıcanların iç kısımlarını bir çatal ile bastırın üzerine tavuklu harçtan çokça ek edip üzerine kalan kaşar peynirinden çokça ekleyin uygun bir fırın kabına yerleştirin.
  7. Sosu için gerekli gereçleri karıştırıp tepsiye döküp sıcak fırına verin kaşar peyniri hafif kızarana kadar 15-20 dakika pişirin ince kıyılmış maydanoz serpiştirip servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun 👌.

Patlıcan Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzlukta Kadayıf Sarması Tatlısı
Ödem Atan Sabah Çayı (Haftada 1,5-2 Kg)
Cevizli Kıyır Kıyır Ev Baklavası
Tek Hamurla Beş Çeşit Kurabiye
Fındıklı Kurabiye
Buzluk Pide
Hdabla | © 2025 |