Patlıcan Musakka
Patlıcan Musakka Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet patlıcan
- 300-350 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı domates sosu
- 2-3 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Sıcak su
Patlıcan Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup halka dilimler halinde doğrayın.
- Tuzlu suda 15-20 dk bekletin.
- Kuruladıktan sonra yağda kızartın.
- İç harcı için kuru soğanı ince doğrayıp tavada biraz yağ ile kavurun.
- Kıymayı koyup suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Biberleri be sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Domatesi ve salçayı ekleyip baharatları katın.
- 5-6 dk pişirip ocağı kapatın.
- Kızarmış patlıcanları tavaya dizin.
- Üzerine kıymalı harcı ekleyin.
- Kalan patlıcanları üzerine dizin.
- Suyu ekleyin.
- Tencere de kısık ateşte yaklaşık 25-30 dk pişirin afiyet olsun 😋.
Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













