Patlıcan Musakka

Patlıcan Musakka Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patlıcan
  • 300-350 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı domates sosu
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Sıcak su

Patlıcan Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyup halka dilimler halinde doğrayın.
  2. Tuzlu suda 15-20 dk bekletin.
  3. Kuruladıktan sonra yağda kızartın.
  4. İç harcı için kuru soğanı ince doğrayıp tavada biraz yağ ile kavurun.
  5. Kıymayı koyup suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  6. Biberleri be sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin.
  7. Domatesi ve salçayı ekleyip baharatları katın.
  8. 5-6 dk pişirip ocağı kapatın.
  9. Kızarmış patlıcanları tavaya dizin.
  10. Üzerine kıymalı harcı ekleyin.
  11. Kalan patlıcanları üzerine dizin.
  12. Suyu ekleyin.
  13. Tencere de kısık ateşte yaklaşık 25-30 dk pişirin afiyet olsun 😋.

Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Dürüm (Tadına Doyum Olmayan Dürüm)
Tavuk Göğüslü İçli Köfte
Makarna Salatası
Mini Hamburger (40 Adet) (Videolu)
İncir Uyutması
Muzlu Fit Kek – Banana Bread
Hdabla | © 2025 |