Patlıcan Musakka

Patlıcan Musakka Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 350 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 5 adet domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 adet köy biberi
  • 5 adet sivri biber
  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber

Patlıcan Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyun ve yarım saat kadar suyun içinde bekletin. Soğan ve sarımsak ile 3 adet köy biberini ve kırmızı biberi ince ince doğrayıp, bir tencerede zeytinyağında kavurun.
  2. Daha sonra kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu çekince salçayı katıp küp küp doğradığınız 3 domatesi de karışıma ekleyin. Tuz ve baharatları ekledikten sonra 1 su bardağı su ile ağzı kapalı formda 10 dakika kaynatın.
  3. Başka bir tavada sıvı yağ ile 1 parmak kalınlığında doğradığınız patlıcanları her iki tarafı renk değiştirene kadar kızartın.
  4. Fırın kabının altına kızarmış patlıcanları dizin. Üzerine kıymalı harcı dökün (biraz sulu olması gerekiyor)
  5. Sivri biberler ve domatesle süsleyerek 35 dakika 200 derecelik fırında pişirin. Pirinç pilavı ve yoğurtla servis edin. Afiyet olsun.

Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Püreli Tavuk Sote (Mutlaka Deneyin)
Kebapçı Usulü Ezme (Videolu)
Patatesli Rulo Börek
Glutensiz Çibörek
Ton Balıklı Salata(isveç Diyeti)
Çıtır Çıtır Paçanga Böreği
Hdabla | © 2025 |