Patlıcan Musakka
Patlıcan Musakka Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet patlıcan
- 350 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 5 adet domates
- 1 adet kırmızı biber
- 3 adet köy biberi
- 5 adet sivri biber
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Toz biber
Patlıcan Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyun ve yarım saat kadar suyun içinde bekletin. Soğan ve sarımsak ile 3 adet köy biberini ve kırmızı biberi ince ince doğrayıp, bir tencerede zeytinyağında kavurun.
- Daha sonra kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu çekince salçayı katıp küp küp doğradığınız 3 domatesi de karışıma ekleyin. Tuz ve baharatları ekledikten sonra 1 su bardağı su ile ağzı kapalı formda 10 dakika kaynatın.
- Başka bir tavada sıvı yağ ile 1 parmak kalınlığında doğradığınız patlıcanları her iki tarafı renk değiştirene kadar kızartın.
- Fırın kabının altına kızarmış patlıcanları dizin. Üzerine kıymalı harcı dökün (biraz sulu olması gerekiyor)
- Sivri biberler ve domatesle süsleyerek 35 dakika 200 derecelik fırında pişirin. Pirinç pilavı ve yoğurtla servis edin. Afiyet olsun.
Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














