Patlıcan Musakka

Patlıcan Musakka Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg patlıcan
- 300 gr kıyma
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet yeşil biber
- Bir tutam kıyılmış maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Sos için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 buçuk su bardağı sıcak su
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Üzerine;
- Domates
- Yeşil biber
Patlıcan Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alaca soyalım bir cm kalınlığında halka halka keselim tuzlu suya koyalım.
- Diğer yandan zeytinyağı ve kıymayı geniş bir tavaya alalım, kıymanın rengi döndükten sonra yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim pembeleştirmeye başlayalım .
- Doğradığımız yeşil biberleride ekleyelim ,ocağı kısık tutalım, gereçler yanmasın sotelemeye devam edelim.
- Bu ortada domatesleri kabuklarını soyalım küp küp doğrayalım.
- Patlıcanları tuzlu sudan süzelim, tekrar sudan geçirerek yıkayalım ve yavaşça suyunu sıkalım.
- Ayrı bir tavaya sıvı yağı alalım ve kızdıralım patlıcanları gerili önlü kızartmaya başlayalım.
- Diğer tavada sotelenen kıymalı karışıma doğradığımız domatesleride ek edelim orta ara karıştıralım.
- Diğer yanda kızaran patlıcanları havlu kağıt üzerine süzerek alalım.
- Kıymalı harca tuz ve baharatları ekleyelim kıyılmış maydanozuda ekleyelim ocağı kapatalım.
- Kızarttığımız patlıcanları borcama yada öteki bir fırın kabına dizelim.
- Üzerine kıymalı harcı orantılı dökelim.
- Sosu için çukur bir kapta salçayı 1buçuk su bardağı sıcak su ile açalım yemeğin üzerine gezdirelim.
- Domates ve biber ile süsleyelim 180°ısınmış fırında yaklaşık 30 dk. Pişirelim.
- Patlıcan musakkamız hazır pilav salata eşliğinde servis edelim.Afiyet olsun 🙋♀️🌸.
Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








