Patlıcan Mezesi

Patlıcan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 6 adet kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber

Patlıcan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce fırında patlıcanı, kırmızı biberi, sarımsağı 250c fırında 25-30 dk pişirelim.
  2. Patlıcan ve biberleri yıkamadan fırına atsak daha çabuk pişer.Dilerseniz tüpün üstünde közleyebilirsiniz.
  3. Patlıcanların kırmızı biberlerin ve sarımsakları kabuğunu soyun.
  4. Güzelce bir halde kıyır kıyır doğrayalım ,tavada kızdırdığımız yağın içine atalım.
  5. Sarımsak, tuz ,pul biber ekleyip karıştırın, kısık ateşte 10 kavuralım, piştikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Patlıcan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pudingli Kurabiye (Antep Fıstıklı)
Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası
Pişi (Mayasız Ve Yumurtasız)
Gözleme ( Harika Bir Tat Sizlerle )
Fıstıklı Limonlu Kavala Kurabiyesi
Pasta Kreması ( Kutu Krema Kullanmadan )
Hdabla | © 2025 |