Patlıcan Közlemeli Tepsi Kebabı

Patlıcan Közlemeli Tepsi Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 750 gram yağlı kıyma
  • 2 tane kırmızı biber
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 tane kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çorba kasesi dolusu közlenmiş patlıcan
  • 200 gram rendelenmiş kaşar
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Süslemek için;

  • Domates

Patlıcan Közlemeli Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberleri ve kuru soğanları küçük küp küp doğrayalım.
  2. Kıymanın içine doğradığımız biberleri, soğanı, baharatları hepsini koyup biraz yoğuralım.
  3. Közlenmiş patlıcanın içine kaşarın yarısını koyup karıştıralım.
  4. Pişireceğimiz borcamın altına tereyağı sürelim kıymayı ikiye bölelim, yarısını tepsinin altına bastırarak dümdüz yayalım .
  5. Kıymanın üzerinede kaşarlı patlıcanı koyalım en üst katında kalan kaşarı kıymamıza ekleyelim karıştıralım.
  6. En üzerine de kalan kaşarlı kıymaya koyalım patlıcanın üzerine her tarafı her tarafı tıpkı kalınlıkta olacak formda elimizle düzeltelim.
  7. En üstüne domates dilimleri ile süsleyelim ve ortalarına küçük tereyağı kesimleri koyalım.
  8. 200 derecelik fırına alt üst ayarında tepsi kebabının üzeri düzgünce kızarana kadar pişirelim, sıcak servis yapalım afiyet sıhhat olsun 🤌🌸.

Patlıcan Közlemeli Tepsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Pancarlı Roka Salatası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Patlıcan Yemeği
Salatalık Sushi
Kolay Kekli Tiramisu (Videolu)
El Açması Patatesli Börek
Kekiklim (Kekikli Tuzlu Pastam)
Karamelli Etimek Tatlısı
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.