Patlıcan Kebabı

Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • Patlıcan

Et harcı için:

  • 400 gram kıyma
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Biraz sıvı yağ
  • 1 yumurta

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Biraz sıvı yağ
  • Biraz tuz ölçüsü size bağlı

Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak patlıcanları yuvarlak biçimde kesip, biraz tuzlayıp, az yağda hafif kızartalım.
  2. Sonra et harcımızı hazırlayalım bütün materyalleri bir kapta karıştıralım vaktimiz varsa biraz dolapta dinlendirelim.
  3. Kızaran patlıcanları bir tepsi alıp soğumaya bırakalım, soğuyan patlıcanların ortasına eti elimizde şekillendirip, ortalarına bırakalım bir patlıcan bir et olacak formda tepsimize dizelim tepsinin yanına isteğe bağlı biber domates koyabilirsiniz.
  4. En son olarak da sosumuzu hazırlayalım bir kaba bir kaşık salça, biraz yağ ve tuz ekleyip göz kararı kaynar su ekleyelim ben yaklaşık iki su bardağı ekledim siz yaptığınız materyale nazaran suyu arttırıp, azaltabilirsiniz.
  5. Etleri ve patlıcanları dizdiğimiz tepsiye son olarak da sosunumuzu dökelim ve pişirmeye bırakalım benim yemeğim 1 saate yakın pişti siz denetimli halde pişirebilirsiniz. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.

Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gün Sofralarınızdan Eksik Etmeyeceğiniz Pancar Salatası
Fresh Ve Doyurucu Makarna Salatası
Kremalı Bezelyeli Tavuk
İzmir Bombası Tarifi
Kuru Domates Mezesi
Mayalı Pişi Tarifi ( Asla Yağ Çekmiyor )
Hdabla | © 2025 |