Patlıcan Kebabı
Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilogram kuzu kıyma
- 5 büyük uzunluk patlıcan
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 5 adet domates
- 5 adet biber
Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlar 3-4 parmak kalınlığında kesilir.
- Domatesler elma dilimi halinde kesilir biberler büyükçe doğranır.
- Kıymaya baharatları koyulur.
- Bir patlıcan bir kıyma olacak biçimde tepsiye dizilir .
- Ardından domates ve biberler tepsinin ortasına alınır ve üstüne yarım çay bardağı sıvı yağ ve bir tatlı kaşığı tuz koyulur.
- Önceden ısıtılmış fanlı ayarda fırında kızarana kazar pişirilir.
Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









