Patlıcan Kebabı

Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 300 gram dana kıyma
  • 2 adet büyük domates
  • 7-8 diş sarımsak
  • 3-4 kıska soğan (büyük soğan koymak istersek 2 tane yeter)
  • İsteğe nazaran yeşil biber
  • Tereyağ
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon

Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlı alacalı soyup şekerli suya en az 10 dakika bırakalım.
  2. Dana kıymanın içine tuz, karabiber, pul biber, kimyon koyalım. Yoğuralım.
  3. Ardından bi patlıcan bi köfte olacak formda tepsiye dizelim.
  4. Ortasına domates, sarımsak, soğanları koyalım.
  5. Domateslere tuz serpelim.
  6. Tepsinin üstüne tereyağı modülleri koyalım.
  7. Zeytinyağı gezdirelim çokça.
  8. Üstüne alüminyum folyo örtüp fırına verelim.
  9. 210 derece fırında 1 buçuk saat pişirelim.
  10. Sonrasında üstünü açıp 10-15 dk daha fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hurmalı Muzlu Gece Maması
Cevizli Sucuk (Orcik)
Çiçek Tartolet (Videolu)
Avokadolu Pancarlı Salata
Cevizli Elmalı Kurabiye
Plaska (Mısır Unlu Pırasalı Ekmek)
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet