Patlıcan Kebabı

Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 300 gram dana kıyma
- 2 adet büyük domates
- 7-8 diş sarımsak
- 3-4 kıska soğan (büyük soğan koymak istersek 2 tane yeter)
- İsteğe nazaran yeşil biber
- Tereyağ
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlı alacalı soyup şekerli suya en az 10 dakika bırakalım.
- Dana kıymanın içine tuz, karabiber, pul biber, kimyon koyalım. Yoğuralım.
- Ardından bi patlıcan bi köfte olacak formda tepsiye dizelim.
- Ortasına domates, sarımsak, soğanları koyalım.
- Domateslere tuz serpelim.
- Tepsinin üstüne tereyağı modülleri koyalım.
- Zeytinyağı gezdirelim çokça.
- Üstüne alüminyum folyo örtüp fırına verelim.
- 210 derece fırında 1 buçuk saat pişirelim.
- Sonrasında üstünü açıp 10-15 dk daha fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



