Patlıcan Kayığı

Patlıcan Kayığı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kemer patlıcan
  • Sıvı yağ

Tavuklu harcı için;

  • 200 gram tavuk eti
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Çok az sıcak su
  • Tavuk baharatı
  • Tuz

Üzeri için;

  • Rendelenmiş eriyen peynir
  • Domates

Sosu için;

  • Salça
  • Su
  • Tuz ve çok az domates rendesi

Patlıcan Kayığı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlarımı pijamalı biçimde soyup tuzlu suda beklemeye aldım.
  2. Bu sırada tavuğumu doğradım.
  3. Yemeklik doğradığım soğanımı kavurdum.
  4. Üzerine biberlerimi ekleyip yeniden kavurdum.
  5. Sırasıyla salça, tavuk etlerim, sarımsak ve baharatlarıda ekleyip kavurdum.
  6. Rengi değişen tavuklarımın üzerine kış için buzluğa ayırdığım domates rendesini ekledim. (domates rendelerim, bir bardak boyutundalar bu sebeple yarısından biraz az kalan domates rendesini ayırdım sosta kullandım. ).
  7. Çok az da su ekleyerek tavuk sotemi pişirdim.
  8. Patlıcanlarımı duruladım ve kızgın yağda kızarttım.
  9. Dilerseniz patlıcanları fırınlayarakta hazırlayabilirsiniz.
  10. Kızarttığım patlıcanlarımı fırın kabına aldım.
  11. Ortalarını çatalla ayırdım. İçlerini tavuk sotemle doldurdum.
  12. Üzerlerine kaşar peynirini ve domatesi dizdim.
  13. Çok az su, 1 tatlı kaşığı kadar salça ve kalan domates rendesiyle sosumu hazırladım yemeğimin alt tabanına döktüm.
  14. 200 derece de yemeğim üstü kızarıp domatesleri pişene kadar fırınladım.

Patlıcan Kayığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Saç Kavurma
Tavuk Saç Tava
Tam Buğday Unlu Banana Bread (Pcos Dostu)
Mini Sünger Poğaça
Beyaz Peynirli Pancar Salatası
Nefis Pancar Mezesi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |