Patlıcan Kavurma (Malatya Usulü)

Patlıcan Kavurma (Malatya Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 2 yeşil sivri biber
  • 1 orta uzunluk kapya biber
  • 4 adet patlıcan
  • 1 domates
  • 1 buçuk yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Patlıcan Kavurma (Malatya Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayalım ve tuzlu suda bekletelim.
  2. Daha sonra tavamıza sıvı yağı alıp küp küp doğranmış soğanları ve biberleri ek edip karıştıralım.
  3. Kavrulan biber ve soğana salçayı, baharatları ekleyip karıştıralım. Küp küp doğranmış domatesleride ek edip karıştıralım.
  4. Daha sonra kaynar suyu ek edip tuzlu sudan çıkarıp süzdüğümüz patlıcanları ekleyip tencerenin kapağını kapatalım ve orta ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar pişirelim.

Patlıcan Kavurma (Malatya Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Börülce Salatası
Spoonful
Yalancı Tuzsuz Nafiye
Tartışmasız Bir Lezzet Fırında Kaşarlı Patates
Tavada Gözleme
Glutensiz Vişneli Brownie
Hdabla | © 2025 |