Patlıcan Kapama

Patlıcan Kapama Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 4 yemek kaşığı domates rendesi
  • 1 su bardağı sıcak su

Et sote için:

  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Patlıcan Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tenceremizi ocağa alarak ısıtalım. Daha sonra kuşbaşı etleri ek edelim ve tencerenin kapağını kapatalım. Etler suyunu salıp tekrar çekene kadar ortada karıştırarak pişirelim.
  2. Suyunu çeken etlere 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ, doğramış olduğumuz biberler, kuru soğan ve biber salçasını ek ederek karıştıralım.
  3. Tencerenin kapağını kapatarak biberler ve soğanı yumuşayana kadar kavuralım. Daha sonra ocaktan alalım.
  4. Patlıcanları çizgili soyarak ince şeritler halinde dilimleyelim.
  5. Uygun bir tavada gerili önlü kızartarak havlu kağıt üzerine alalım.
  6. Yemeğimizi yapacağımız kaba patlıcanları fotoğraftaki üzere dizelim.
  7. Üzerine ince ince dilimlediğimiz patatesleri dizelim.
  8. Hazırladığımız et soteyi kalıbın içerisine dökelim ve üzerini düzeltelim.
  9. Rendelenmiş domates ve 1 su bardağı sıcak suyu da ekleyelim.
  10. Son olarak bir sıra daha patates dilimi yerleştirerek patlıcanları üzerine kapatalım.
  11. Yemeğimizi 200 c fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Servis etmeden evvel yemeğimizi servis tabağına zıt çevirebilir, maydanoz ve domatesler ile süsleyebilirsiniz.

Patlıcan Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cream Puff Tarifi (Pastaneden Farksız)
Waffle Makinesinde Künefe
Sebzeli Ve Sucuklu Yumurta Kapama
Barbunya Yemeği
Domatesli Biberli Omlet
Gelin Pastası
Hdabla | © 2025 |