Patlıcan Dizme
Patlıcan Dizme Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet uzun patlıcan
- 1 şişe soda
Sos için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Köftesi için;
- Yarım kilo kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu (ekmek kırıntısı da olur)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Üzeri için (salça sosu);
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 buçuk su bardağı su
Patlıcan Dizme Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patlıcanları alacalı soyup dilimliyoruz, sosunu üstüne sürüp fırına veriyoruz.
- 10 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarıp kenara bırakıyoruz.
- Daha sonra köftelerimizi yazan materyallerle hazırlıyoruz, yoğuruyoruz ve elimizle form veriyoruz.
- Başka bir tepsiye elimizle hal verdiğimiz köfteleri patlıcanla birlikte yan yana diziyoruz ve üzerine salça sosu dökün.
- 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Patlıcan Dizme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












