Patlıcan Böreği

Patlıcan Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2-3 patlıcan
  • 2 domates
  • 5-6 kısım taze soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz karabiber pul biber
  • 2-3 kaşık un
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yumurta
  • Arzuya nazaran yağlanan fırın kabına susam

Patlıcan Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel patatesler alıcılı soyulup, küp küp doğranır tuzlu suya bastırılıp bekletilir.
  2. Domates küp küp doğranır soğan, maydanoz doğranır patlıcanı sudan çıkartıp, yumurtaları çırpıp, ekleyelim tüm gereçleri ekleyelim.
  3. Tüm gereçleri bir kapta buluşturup karıştıralım en son üzerine un ekleyip baharat ekleyip karıştırıp, yağladığımız ve susamladığımız fırın tepsimize koyalım.
  4. 180°’de fırında pişirelim dileyen üzerine susam koyabilir. Afiyet olsun.

Patlıcan Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Katmer Tarifi
Etli Kuru Bamya
Soğanlı Yumurta Tarifi (Osmanlı Yemeği)
Tavuklu Kaşarlı Pide Nasıl Yapılır?
Karadeniz Usulü Etli Pide
Kremalı Makarna
Hdabla | © 2025 |