Patatesli Tuzlu Kek

Patatesli Tuzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( birinin sarısını ayırıp üstüne süreceğiz)
  • 1 kase lor peyniri
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 pk kabartma tozu
  • 2,5-3 su bardağı un

Patatesli Tuzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 havucu rendeleyip, soteleyip bir kenara alalım.
  2. 2 patatesi de küp küp doğrayıp kenara alalım.
  3. Geniş bir kaba yoğurt,sıvı yağ,yumurta(birinin sarısını ayırıp),lor peynirini alıp karıştıralım.
  4. Kenara ayırdığımız havuç ve patatesleri, pulbiber,tuz,kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım.
  5. Unu kıvama nazaran ekleyelim, çok katı bir kıvamı olmamasına dikkat edelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180° fırında 30 dakika pişirelim.
  7. Pişmesini denetim etmek için kürdan kullanabilirsiniz.

Patatesli Tuzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcam Pastası
Petifür Pasta (Yalancı Cheesecake)
Patlıcan Salatası
İbiza Tatlısı
Tahinli Cevizli Kurabiye
Krep
Hdabla | © 2025 |