Patatesli Tuzlu Kek

Patatesli Tuzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 2 adet yumurta ( birinin sarısını ayırıp üstüne süreceğiz)
- 1 kase lor peyniri
- 1 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 pk kabartma tozu
- 2,5-3 su bardağı un
Patatesli Tuzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 havucu rendeleyip, soteleyip bir kenara alalım.
- 2 patatesi de küp küp doğrayıp kenara alalım.
- Geniş bir kaba yoğurt,sıvı yağ,yumurta(birinin sarısını ayırıp),lor peynirini alıp karıştıralım.
- Kenara ayırdığımız havuç ve patatesleri, pulbiber,tuz,kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım.
- Unu kıvama nazaran ekleyelim, çok katı bir kıvamı olmamasına dikkat edelim.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında 30 dakika pişirelim.
- Pişmesini denetim etmek için kürdan kullanabilirsiniz.
Patatesli Tuzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
