Patatesli Tuzlu Kek

Patatesli Tuzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet orta uzunluk patates
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
- 3-4 kol dereotu
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Pul biber
- Tuz
Patatesli Tuzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patateslerin kabukları soyulur. Patatesler tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğranır.
- Bir kasede yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve tuz karıştırılır. İnce ince kıyılmış olan dereotu ek edilir. Un ve kabartma tozu ek edililerek uygunca karıştırılır.
- En son patates ve pul biber de ek edilerek spatula ile karıştırılır. Yağlanmış fırın tepsisine dökülür. Üzerine çörek otu yahut susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 175°c fırında 25-30 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Patatesli Tuzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










