Patatesli Tuzlu Kek

Patatesli Tuzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 3-4 kol dereotu
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Pul biber
  • Tuz

Patatesli Tuzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerin kabukları soyulur. Patatesler tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğranır.
  2. Bir kasede yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve tuz karıştırılır. İnce ince kıyılmış olan dereotu ek edilir. Un ve kabartma tozu ek edililerek uygunca karıştırılır.
  3. En son patates ve pul biber de ek edilerek spatula ile karıştırılır. Yağlanmış fırın tepsisine dökülür. Üzerine çörek otu yahut susam serpilir.
  4. Önceden ısıtılmış 175°c fırında 25-30 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Patatesli Tuzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Laktozsuz Yoğurt
Yoğurtlu Pancar Salatası
Sebze Tostu (+7)
Tereyağlı Çıtır Simit
Soğan Salatası
Turp Mezesi
Hdabla | © 2025 |