Patatesli Tuzlu Kek

Patatesli Tuzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet patates
  • Küçük bir kase peynir
  • Yarım demetten biraz az maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • İsteğe nazaran sucuk

Üzeri için;

  • Susam
  • Çörek otu

Patatesli Tuzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri küçük küp biçiminde doğruyoruz.
  2. Aynı halde küçük küçük soğan,biber ve maydanozuda doğrayıp hazırlıyoruz.
  3. Yumurtaları kaba alıp mikserle çırpıyoruz.
  4. Ardından yoğurdu,sıvı yağı,baharatları ve peyniri ek edip karıştırıyoruz.
  5. Doğradığımız patatesleri,maydanoz ve soğanı da ekleyip karıştırdıktan sonra,unu ve kabartma tozunu da ekleyip spatula ile karıştırıyoruz.
  6. Hafif yağladığımız fırın kabına kekimizi yayıyoruz.
  7. En son üzerine susam çöreotu serpip evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Patatesli Tuzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Patlıcan Yemeği
Tavuk Tantuni
Tavada Kaşarlı Sebzeli Köfte
Fırında Ekmek Yapımı
Soğuk Kahve
Ekmeklerinizi Değerlendireceğiniz Sivas Usulü Harika Umaç Tarifi
Hdabla | © 2024 |