Patatesli Tepsi Böreği
Patatesli Tepsi Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 5 tane yufka
İçi için;
- 3 patates
- Karabiber
- Tuz
- Pul biber
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 adet sade soda
Patatesli Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patateslerimizi haşlıyoruz.
- Yufkalarımızı hazırlıyoruz.
- Haşlanan patateslerimizi soyuyoruz ve çatal yardımıyla eziyoruz. İçine baharatlarımızı ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Süt, yağ, soda karışımızı farklı bir kapta karıştırıyoruz.
- Yağlamış olduğumuz yuvarlak tepsiye 1 adet yufkamızı açıyoruz.
- Üzerine sosumuzdan yayıyoruz ve 1 yufka daha açıyoruz.
- Sosumuzu yayıyoruz iç harcımızın yarısını koyuyoruz.
- 1 yufka daha açıyoruz sosluyoruz, 1 yufka daha alıp sosluyoruz ve kalan iç harcımızı ekliyoruz.
- Son yufkamızı üzerine kapatıyoruz ve kenarlardan sarkan yufkaları içe gerçek kapatıp kalan sosumuzu üzerine döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 30-40 dk alt üst denetimli pişiriyoruz.
Patatesli Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








