Patatesli Tepsi Böreği

Patatesli Tepsi Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 tane yufka

İçi için;

  • 3 patates
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pul biber

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet sade soda

Patatesli Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerimizi haşlıyoruz.
  2. Yufkalarımızı hazırlıyoruz.
  3. Haşlanan patateslerimizi soyuyoruz ve çatal yardımıyla eziyoruz. İçine baharatlarımızı ekliyoruz karıştırıyoruz.
  4. Süt, yağ, soda karışımızı farklı bir kapta karıştırıyoruz.
  5. Yağlamış olduğumuz yuvarlak tepsiye 1 adet yufkamızı açıyoruz.
  6. Üzerine sosumuzdan yayıyoruz ve 1 yufka daha açıyoruz.
  7. Sosumuzu yayıyoruz iç harcımızın yarısını koyuyoruz.
  8. 1 yufka daha açıyoruz sosluyoruz, 1 yufka daha alıp sosluyoruz ve kalan iç harcımızı ekliyoruz.
  9. Son yufkamızı üzerine kapatıyoruz ve kenarlardan sarkan yufkaları içe gerçek kapatıp kalan sosumuzu üzerine döküyoruz.
  10. Önceden ısıtılmış fırında 30-40 dk alt üst denetimli pişiriyoruz.

Patatesli Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Püreli Tavuk Sote
Kıbrıs Köftesi (Patates Köftesi)
Fırında Pankek
Hazır Çiğ Köfte Tarifi
Muzlu Pudingli Kuru Üzümlü Fındıklı Üçgen Porsiyonluk Güllaç
Tahin Pekmezli Kek
Hdabla | © 2025 |