Patatesli Tavuk Kanat

Patatesli Tavuk Kanat Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 kilo tavuk kanat

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates biber salçası
  • 1 rer tatlı kaşığı tuz
  • Pul biber
  • Toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 diş sarımsak rendelenmiş

Ayrıca;

  • 6 adet orta uzunluk patates

Patatesli Tavuk Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk kanatları temizleyip ortadan ikiye bölüp üzerine iki üç çizikler atıp kenara alın.
  2. Sosu için gerekli gereçleri derin bir kabın içinde güzelce karıştırın kanatları içine alıp güzelce harmanlayın.
  3. Üzerini streç sinema ile kapatıp buzdolabında en az iki saat bekletin ben akşamdan hazırlayıp sonraki gün pişiriyorum.
  4. Daha sonra fırın kağıdı serili tepsiye dizin soymuş olduğunuz patatesleri elma dilimi formunda kesip kalan sosa bulayıp kanatların yanına dizin.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirin istediğiniz biçimde sıcak servis edin afiyet olsun 😋.

Patatesli Tavuk Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

3 Malzeme İle Un Helvası
Ispanaklı Kek
Spoonful ( Kaşık Tatlısı, Kolay Tatlı)
Antep Fıstıklı Trileçe
Tam Tutan Şekerpare Tarifi
Lebeniye Çorbası
Hdabla | © 2025 |