Patatesli Tavuk Butları

Patatesli Tavuk Butları Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk butu
  • 3 adet patates
  • 1 kase rendelenmiş kaşar
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Bulamak için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Patatesli Tavuk Butları Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk butları ve patatesi haşlayalım.
  2. Haşlanan patatesleri ezelim.
  3. Tavuk etlerini kemikten ayıralım çok ince didikliyelim.
  4. Kemikleri atmayın.
  5. Kaşarı rendeleyelim.
  6. Patates tavuk kaşar ve baharatları güzelce karıştıralım.
  7. Karışımdan büyük kesimler koparıp çıkardığımız kemiği ortasına koyup hal verelim.
  8. Hazırladıgımız butkarı evvel una sonra çırpılmış yumurtaya, sonra galete ununa bulayarak sıvı yağda kızartalım.

Patatesli Tavuk Butları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Kurabiye
Tadına Doyamayacağınız Sulu Domatesli Biberli Tavuk Sote
Yumuşacık Soğanlı Gözleme Tarifi
Köstebek Pasta
Su Böreği
Haşlamadan Karnabahar Kavurma
Hdabla | © 2025 |