Patatesli Şerit Poğaça

Patatesli Şerit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak )
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6-7 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İç harcı için;
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 adet patates
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
Patatesli Şerit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabımıza ılık süt, ılık su ve kuru mayayı alıp karıştırın.
- Üzerine toz şeker ,yumurtanın beyazı, sıvı yağ, tuz ve unu da ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamuru 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp merdane yardımıyla hamur oval biçimde açılır.
- Bıçak ile kesikler oluşturup iç harcı yerleştirilerek rulo yapılır ve ay formu verilir.
- Hamur bitene kadar bu süreci yapın tepsiye dizin .
- 30 dakika tepsi mayalandırması yaptıktan sonra poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp susam attıktan sonra 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🌸.
Patatesli Şerit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






