Patatesli Rulo Poğaça
Patatesli Rulo Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 500gram un (4 su bardağı)
- 40 gram toz şeker (1.5 yemek kaşığı)
- 15 gram yaş maya (
- 100 gram yoğurt (4 yemek kaşığı)
- 250 gram tereyağı yahut margarin
- 60ml sıvı yağ (4 yemek kaşığı)
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
Patatesli Rulo Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu karışma kabına al ve ortasını havuz formunda açarak tüm materyalleri ekleyin.
- Tereyağı oda ısısında olmasın dolaptan aldıktan sonra küçük kesimler formunda doğrayalım. Aksi halde hamurunuz cıvık olur.
- Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Mayalandırma yapılmayacak. Tepsi mayası yapılacak.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler yap hamurdan uzunlamasına açılacak ve iç materyali konulup rulo formunda sarın.
- Tepsiye diz yumurta sarısını sür ve çatalla üzerini çizin. 30 dk mayalanmaya bırakalım.
- Önceden ısıtılmamış fırında 180°de üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Hamura biçim verip buzdolabında bekletip sabahta pişirebilirsiniz.
Not; Kuru maya kullanmak isteyenler 7 gram kullansınlar ,1.5 çay kaşığı)
Kuru mayayı kullananlar 1 yemek kaşığı ılık su ile açın mayayı
Patatesli Rulo Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











