Patatesli Rulo Börek (Buzluk Böreği)
Patatesli Rulo Börek (Buzluk Böreği) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
Sosu için:
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 çay bardağı soda
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağından bir parmak eksik tereyağı
- 1 adet yumurta
İç harcı:
- 5 adet haşlanmış patates
- Yeteri kadar tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Nane
- Kırmızı biber
Üzeri için :
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Patatesli Rulo Börek (Buzluk Böreği) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sos gereçlerini bi kap içinde karıştıralım.
- Patatesleri haşlayıp ezelim ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- Yufkayı tezgaha serelim üzerine 6-7 kaşık sos döküp her yerine sürelim.
- İç harçtan 3-4 kaşık yufkanın üzerine alalım ve kaşığın ardı ile yayalım.
- İkinci yufkayı üzerine koyup sostan sürelim ve patatesli harçtan koyup yayalım.
- Diğer iki yufkayıda sırası ile birebir süreci yaparak üst üste alalım.
- Yufkanın iki yanından 3 parmak içe katlayalım ve rulo formunda saralım.
- 3 eşit kesime bölüp tepsiye alalım ve dondurucuda 1 saat dinlendirelim.
- Süre sonunda pişireceğimiz kadar böreği dolaptan alıp 1 parmak kalınlığında dilimleyelim ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Üzeri için 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı yoğurdu karıştırıp üzerlerine fırça ile sürelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 50 dakika denetimli bir biçimde üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Dondurucudaki börekleri streçfilm ile saralım.
- İstediğiniz vakit buzluktan çıkarıp 10 dakika bekledikten sonra dilimleyip pişire bilirsiniz.
Patatesli Rulo Börek (Buzluk Böreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












